
- Un medicament care suprimă pofta de mâncare a arătat că poate fi eficient împotriva obezităţii
- Studiul, efectuat pe aproape 2.000 de persoane, a arătat că persoanele au pierdut, în medie, 15 kilograme pe durata celor 15 luni
- Medicamentul funcţionează prin „păcălirea” apetitului şi imitarea unui hormon numit GLP1
Un medicament care suprimă pofta de mâncare a arătat că poate fi eficient împotriva obezităţii, relatează BBC. Unele persoane care au testat medicamentul au pierdut mai mult de 5% din greutate.
Semaglutida este medicamentul antidiabetic care le-a fost administrat săptămânal voluntarilor, pe lângă sugestii de diete şi antrenamente.
Studiul, efectuat pe aproape 2.000 de persoane, a arătat că persoanele au pierdut, în medie, 15 kilograme pe durata celor 15 luni. Oamenii de ştiinţă au declarat că rezultatele ar putea marca o „nouă eră” în tratarea obezităţii.
TOP ARTICOLE
- Numirea lui Andrei Muraru ca ambasador al României în SUA, extrem de criticată. „Este creația infractorului Fenechiu”
- VIRAL. O femeie și-a folosit lenjeria intimă pe post de mască de protecție după ce un vânzător a refuzat să o servească
- Petiție împotriva introducerii pașaportului Covid. UE, gata să adopte așa-numitul „green pass”
„Acest medicament mi-a schimbat viaţa şi mi-a schimbat complet abordarea faţă de mâncare”, a spus o femeie, care a slăbit 28 de kilograme. Ea a mai spus că regimul alimentar a făcut-o să se simtă „mizerabil”, iar medicamentul a făcut-o să nu mai simtă atât de des dorinţa de a mânca.
Medicamentul funcţionează prin „păcălirea” apetitului şi imitarea unui hormon numit GLP1, care este eliberat de corp după o masă copioasă.