O nouă șansă la viață pentru 3 români după ce familia unei tinere aflată în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea organelor

Trei români au primit o nouă şansă la viaţă, după ce familia unei tinere de 32 de ani, în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe. Sursa foto: PIXNIO
  • Trei români au primit o nouă şansă la viaţă, după ce familia unei tinere de 32 de ani, în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe.
  • Prelevarea a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, familia unei tinere de doar 32 de ani, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni, astfel că a fost de acord să doneze organele acesteia şi să salveze vieţile altor semeni aflaţi în suferinţă.

Echipa de coordonare a spitalului arădean, formată din dr. Dana Moţ – coordonator de transplant, dr. Adrian Crişan – kdp, alături de membrii secţiei ATI au început procedura de prelevare a organelor, astfel că alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

Echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor.

Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant.

De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic, sub coordonarea prof. dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi, coordonată de dr. Doina Hrehoreţ, alături de echipa ATI, a încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 39 de ani aflat în suferinţă.

În acelaşi timp, alţi doi pacienţi (doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani) au primit, după aproape 3 ani de aşteptare, şansa mult visată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. Intervenţiile de transplant renal au fost realizate cu success de echipele conduse de dr. Silviu Moga şi dr. Dan Pop.