• Oamenii de știință au descoperit o structură fără membrană care ar putea juca un rol în răspândirea metastazelor osoase.
  • Structura a fost denumită neoficial „Frodosom”, după hobbitul erou din „Stăpânul inelelor”.
  • „Frodosom” ar coordona legături foarte importante în interiorul celulei, dar și între celule.

Cercetătorii au descoperit, din întâmplare, o nouă structură din corpul uman, denumită neoficial „Frodosom”, după hobbitul erou din „Stăpânul inelelor”. Potrivit unui studiu citat de Live Science, organitul contribuie la răspândirea cancerului în organism.

Oamenii de știință susțin că această structură fără membrană ar putea juca un rol în răspândirea metastazelor osoase sau a cancerului din alte părți ale corpului către oase.

În același timp, cercetătorii spun că „Frodosom” nu este deloc rău pentru că ar coordona legături foarte importante în interiorul celulei, dar și între celule și, prin urmare, joacă probabil un rol important, dar încă necunoscut, în funcționarea celulelor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Kang și echipa sa au descoperit din întâmplare această structură, în timp ce studiau o genă numită DACT1, legată de dezvoltarea osoasă timpurie și apariția cancerului. Activarea genei DACT1 pare să contribuie la răspândirea celulelor canceroase.

„Este prea devreme pentru a spune dacă structura va ajuta în dezvoltarea unor noi tratamente pentru metastaze, dar descoperirea este cu siguranță un „fenomen nou, interesant”, a spus Kang.

Cercetătorii au descoperit frodosomi în celulele de cancer de sân și de cancer de prostată care s-au metastazat până la os, dar aceste organite apar și în celulele umane sănătoase, inclusiv celulele pulmonare.