• Ministrul polonez al Sănătății: „Acest virus se poate răspândi de la nurcă la oameni și invers”
  • Autoritățile poloneze au decis ca toate nurcile din fermă să fie sacrificate.
  • În august, Olanda a decis să închidă peste 100 de ferme de nurci după ce mai mulți angajați au fost depistați cu COVID-19.

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită la o fermă de nurci din nordul Poloniei și poate fi transmisă de la nurcă la om şi viceversa, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii polonez, transmite Reuters.

COVID-19 a fost descoperit la nurci în județul Kartuzy la sfârșitul lunii trecute. Oficialii din agricultură spun că este primul caz de acest fel în Polonia.

„Datele obținute de la inspectoratul sanitar șef și experiențele de anul trecut din Danemarca și Olanda indică în mod clar că, de asemenea, în Polonia, acest virus se poate răspândi de la nurcă la oameni și invers”, a declarat Ministerul Sănătății polonez într-un comunicat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Danemarca a sacrificat aproximativ 17 milioane de nurci, la începutul lunii noiembrie, după ce a fost semnalat noul coronavirus în câteva sute de crescătorii. În același timp, autorităţile au descoperit mutaţii ale viruslui în rândul oamenilor.

În august, Olanda a decis să închidă peste 100 de ferme de nurci după ce mai mulți angajați au fost depistați cu COVID-19.

Autoritățile poloneze au decis ca toate nurcile din ferma din județul Kartuzy să fie sacrificate