• Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, anunță detectarea unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2
  • Este vorba despre o mutație a virusului care provine din Africa de Sud
  • Doi cetățeni britanici au fost diagnosticați cu această tulpină

Matt Hancock, Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, anunță detectarea unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, potrivit BBC.

Într-o conferință de presă la Downing Street, Matt Hancock a declarat că doi cetățeni britanici, care au călătorit în Africa de Sud în ultimele două săptămâni, au fost diagnosticați cu noua formă de coronavirus.

„Această nouă tulpină ne îngrijorează pentru că este mult mai contagioasă și, aparent, a suferit mai multe mutații decât noua formă descoperită de curând în Marea Britanie. Vom carantina cazurile și vom aplica restricții de călătorie dinspre și spre Africa de Sud”, a spus Hancock.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Totodată, oficialul britanic i-a sfătuit pe toți cei care au călătorit recent în Africa de Sud să se izoleze imediat.

Cele două noi tuplini identificate în Marea Britanie și Africa de Sud au similarități, dar au avut evoluții separate. Ambele au o mutație, numită N501Y, care joacă un rol crucial în infectarea celulelor umane.

Profesorul Susan Hopkins, de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia, spune că ambele tulpini par că sunt mai contagioase decât forma inițială a coronavirusului: „Totuși, încă analizăm date despre cea din Africa de Sud”. De asemenea, profesorul e de părere că regulile stricte privind călătoriile și carantina vor ține sub control răspândirea virusului.