• O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost indentificată în New York.
  • Unul din patru oameni din New York este infectat cu noua tulpină.
  • Tulpina din New York s-a răspândit în New Jersey și Connecticut.

Unul din patru oameni testați pozitiv la New York este infectat cu o nouă tulpină. Biologii de la Universitatea Columbia spun că tulpina din New York a apărut la sfârșitul lui noiembrie și s-a răspândit deja și în New Jersey și Connecticut. Este mai contagioasă, mai agresivă și nu știm dacă vaccinurile dezvoltate își pierd din eficacitate în fața ei.

E de înțeles că oamenii s-au trezit azi în panică pentru că, știi, și varianta din UK a început așa. Dar chiar nu o să avem răspuns la aceste întrebări pentru o vreme. Iar oamenii, dacă sunt îngrijorați din cauza tulpinilor, ar trebui să continue să facă tot ce au făcut și până acum. Dacă vor să oprească răspândirea și să scadă curba infectării”, a declarat Marion Renault, editor Știință AP.

Câte tulpini circulă, în prezent, în SUA

În Statele Unite sunt deja în circulație și tulpina din Marea Britanie, cea Africa de Sud și cea din Brazilia. O altă tulpină care provoacă îngrijorări s-a format în California. Toate probele sunt analizate acum de specialiști.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

S-au uitat la o bază de date, numită GISAID, care este data de baze mare la nivel global de genomuri virale și au dezvoltat un software ca să detecteze focare de mutații, ca să vadă dacă sunt locuri în care vedem o nouă versiune de Covid-19 care ar trebui să ne facă atenți. Așa au găsit această tulpină din New York”, a adăugat Marion Renault.