• Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Anglia.
  • Persoana s-a întors recent din Nigeria, fiind suspectă că din acel loc s-a infectat.
  • Variola maimuței provoacă o erupție cutanată, care poate fi extrem de pruriginoasă, care se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă.

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței, a anunțat Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA). Pacientul a călătorit recent din Nigeria, unde se crede că a contractat infecția, înainte de a călători în Marea Britanie, a precizat UKHSA.

Persoana primește îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, Londra. Variola maimuței este o infecție virală rară care nu se răspândește cu ușurință între oameni, dar poate fi transmisă atunci când cineva se află în contact strâns cu o persoană infectată.

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, a precizat UKHSA. Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Erupția se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care ulterior cade.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Virusul poate pătrunde în organism prin piele ruptă, prin tractul respirator sau prin ochi, nas sau gură. De asemenea, se poate răspândi prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțele, șobolanii și veverițele, sau prin obiecte contaminate de virus, cum ar fi așternuturile și hainele.