• Persoanele vaccinate vor putea continua să transmită virusul și vor trebui să se izoleze după ce au facut vaccinul?
  • Această problemă a fost ridicată în timpul conferinței de presă susținută de autoritățile sanitare din Belgia, vineri dimineață.
  • Iată răspunsul epidemiologului belgian Yves Van Laethem.

O persoană vaccinată poate continua să transmită virusul? Probabil și tu te-ai întrebat asta cel puțin o dată. Află că experții spun că este o problemă mai „complexă“.

„Este o problemă mai complexă, deoarece în prezent nu știm dacă a avea boala ne protejează asupra posibilității de a fi purtători tranzitori ai virusului, de exemplu în gât, și de a-l transmite cuiva“, spune epidemiologului belgian Yves Van Laethem, scrie 7sur7.be.

„În prezent nu avem aceste informații cu privire la impactul vaccinului. Știm că ne protejează, într-un procent ridicat de cazuri, dar nu există încă date cu privire la impactul real asupra purtării virusului de către acești oameni“, adaugă expertul.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cu toate acestea, știm, istoric vorbind, că multe vaccinuri ne protejează împotriva multor boli. Dar toate aceste vaccinuri, chiar extrem de eficiente, nu protejează neapărat împotriva transmiterii virusului. Nu «sterilizează» individul“, explică Yves Van Laethem.

Prin urmare, este posibil ca persoanele vaccinate să nu fie considerate necontaminante dacă, de exemplu, au fost în contact cu o persoană care a dezvoltat boala. „Doar date suplimentare ne vor permite să ne decidem asupra acestui context“, conchide Yves Van Laethem.