• Testele clinice pentru două vaccinuri anti-Covid, administrate cu ajutorul unui spray nazal dezvoltat în Thailanda, ar trebui să înceapă până la sfârşitul acestui an.
  • Va fi testată, de asemenea, protecția împotriva variantei Delta.
  • Aproximativ 6,8% din populația de peste 66 de milioane de persoane din Thailanda a primit două doze de vaccin.

Testele clinice pentru două vaccinuri anti-Covid, administrate cu ajutorul unui spray nazal dezvoltat în Thailanda, ar trebui să înceapă până la sfârşitul acestui an, relatează The Straits Times.

Dezvoltate de Centrul Național pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie, vaccinurile se bazează pe adenovirus și gripă, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului, Ratchada Thanadirek.

După efectuarea testelor pe șoareci, prima fază a testelor pe oameni ar trebui să înceapă până la sfârșitul acestui an, în așteptarea aprobării din partea autorității de reglementare a alimentelor și medicamentelor, a spus ea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Va fi testată, de asemenea, protecția împotriva variantei Delta, a declarat Ratchada, urmând ca a doua fază să aibă loc în martie anul viitor.

În țări din întreaga lume se fac cercetări pentru a dezvolta spray-uri nazale care să ajute la prevenirea și tratarea Covid-19, în special având în vedere că mucoasa nasului a fost identificată ca fiind un punct de intrare cheie pentru virus.

Celelalte vaccinuri produse în Thailanda, vaccinul cu ARNm al Universității Chulalongkorn și un virus inactivat dezvoltat de Universitatea Mahidol, ar trebui să înceapă luna aceasta a doua fază a testelor pe oameni.

Campania de vaccinare din Thailanda s-a bazat până acum pe vaccinurile chinezești Sinovac, AstraZeneca și Sinopharm.

Aproximativ 6,8% din populația de peste 66 de milioane de persoane din Thailanda a primit două doze de vaccin.