• Un grup de oameni de știință din SUA spune că nu toată lumea are nevoie de rapel.
  • Joe Biden spune că va merge pe mâna specialiștilor, chiar dacă Statele Unite administrează deja doze suplimentare celor cu sistemul imunitar scăzut.

Nu toate persoanele au nevoie de rapel. Este concluzia unui grup de oameni de știință din SUA după analizarea eficienței vaccinurilor în fața noilor tulpini.

Articolul științific apărut în presa americană evidențiază eficacitatea serurilor și spune clar cine ar trebui și când ar trebui să facă dozele de rapel. Vaccinurile sunt eficiente chiar și în fața variantei Delta, însă cei neimunizați rămân în continuare principalii factori de transmitere.

În urma publicației, nici Joe Biden nu a rămas indiferent. Acesta a declarat că va merge pe mâna specialiștilor, chiar dacă Statele Unite administrează deja doze suplimentare celor cu sistemul imunitar scăzut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Din echipa de cercetare au făcut parte oameni de știință care au analizat îndeaproape vaccinurile, reprezentanți ai FDA, CDC, oameni de știință din Franța, Africa de Sud și India și chiar cercetători ai Organizației Mondiale a Sănătății.

Directorul CDC chiar a declarat zilele trecute că odată cu răspândirea Deltei cei nevaccinați au fost de 4,5 ori mai predispuși să se infecteze, au avut un risc de 10 ori mai mare de spitalizare și de 11 ori mai mare de deces.