• Un studiu a constatat că primul deces cauzat de Covid-19 în Europa a fost cu 10 zile înainte de prima raportare oficială
  • „Covid-19 a fost, probabil, cauza multor decese provocate de pneumonie, în ianuarie şi februarie 2020”
  • Franţa a raportat primul caz de infecţie cu coronavirus din Europa pe 24 ianuarie 2020, iar primul deces pe 15 februarie

Un studiu realizat de mai mulţi cercetători din Belgrad a constatat că primul deces cauzat de Covid-19 în Europa a fost cu 10 zile înainte de prima raportare oficială, făcută de Franţa, relatează Reuters.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Belgrad, care lucra în construcţii şi care nu călătorise în străinătate, a fost internat pe 5 februarie 2020 în spital cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. A murit în doar câteva ore, iar cauza decesului a fost stabilită ca fiind pneumonia.

Multe luni mai târziu, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Medicină Legală de la Facultatea de Medicină din Belgrad au găsit dovezi că bărbatul a murit de Covid-19.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM

„Covid-19 a fost, probabil, cauza multor decese provocate de pneumonie, în ianuarie şi februarie 2020”, au scris oamenii de ştiinţă care au făcut cercetarea.

Franţa a raportat primul caz de infecţie cu coronavirus din Europa pe 24 ianuarie 2020, iar primul deces pe 15 februarie.

Primul caz oficial din Serbia a fost înregistrat pe 6 martie. Virusul a ucis, până acum, 4.351 de persoane. Serbia are o populaţie de aproximativ şapte milioane de oameni.