COVID-19 a fost prezent în SUA încă din decembrie 2019. Ce au descoperit specialiștii americani

Primele cazuri de pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite ale SARS-CoV-2. Ce simptome au avut Profimedia
  • Coronavirusul responsabil de Covid-19 era prezent în Statele Unite din decembrie 2019.
  • Primele mostre pozitive sunt cele ale participanţilor din Illinois şi Massachusetts.
  • Aceste persoane nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

Un nou studiu arată că noul coronavirusul a fost prezent în Statele Unite cel puţin din decembrie 2019, cu mai multe săptămâni înainte de primul caz confirmat din ianuarie 2020, transmite France 24.

În cadrul studiului Institutului Naţional de Sănătate Publică din SUA au fost analizate 24.000 de probe de sânge prelevate de la voluntari din ţară între 2 ianuarie şi 18 martie 2020.

Anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectați la nouă pacienți. Potrivit cercetării, pentru a minimiza riscul de fals pozitiv, oamenii de știință au folosit două teste serologice diferite.

Anticorpii căutaţi prin aceste teste (IgG), care „neutralizează” capacitatea virusului de a infecta celulele, apar abia la două săptămâni după infectare.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate la 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerând că virusul i-a infectat la sfârşitul lunii decembrie.

Așadar, aceste persoane nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Cercetarea se bazează pe o anchetă similară publicată în noiembrie de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, care a ajuns la aceeași concluzie.