• Studiul a estimat că mai mult de jumătate din transmitere are loc în faza pre-simptomatică, ceea ce înseamnă că multe infecții nu pot fi prevenite prin faptul că se cere oamenilor să se izoleze dacă observă simptome.
  • Studiul sugerează că, chiar și atunci când contactele sunt depistate, este posibil ca acestea să fi transmis deja virusul altor persoane.
  • Cele mai recente cifre ale UKHSA arată că, până la 24 octombrie, au fost detectate în Regatul Unit 3 548 de cazuri confirmate.

Oamenii de știință au descoperit că transmiterea variolei maimuțelor poate avea loc cu până la patru zile înainte de apariția simptomelor. Răspândirea bolii înainte de apariția simptomelor ar putea fi mult mai substanțială” decât se credea anterior, au declarat cercetătorii de la Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

În prima dovadă de acest gen, studiul a estimat că mai mult de jumătate (53%) din transmitere are loc în faza pre-simptomatică, ceea ce înseamnă că multe infecții nu pot fi prevenite cerând oamenilor să se izoleze dacă detectează simptome.

De asemenea, studiul sugerează că, chiar și atunci când contactele sunt depistate, este posibil ca acestea să fi transmis deja virusul altor persoane. Studiul a concluzionat că oamenii ar trebui să se izoleze între 16 și 23 de zile pentru a depista 95% dintre cei cu o potențială infecție.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cercetătorii au analizat timpul scurs de la apariția primelor simptome la primul pacient până la apariția simptomelor la un al doilea pacient și au analizat, de asemenea, perioada de incubație – timpul scurs de la expunerea la virus până la apariția simptomelor.

Rezultatele au arătat că patru zile a fost perioada maximă în care a fost detectată transmiterea înainte de apariția simptomelor, simptomele variind, dar includ erupții cutanate, febră, frisoane, ganglioni limfatici umflați, epuizare și dureri de cap.

Cele mai recente cifre ale UKHSA arată că, până la 24 octombrie, au fost detectate în Regatul Unit 3 548 de cazuri confirmate și 150 de cazuri foarte probabile” de variolă a maimuțelor. Infecțiile au atins un vârf de peste 60 pe zi la mijlocul lunii iulie, dar de atunci au scăzut, cu o medie de mai puțin de 15 cazuri pe zi la începutul lunii septembrie.

Studiul a inclus 2.746 de persoane care au fost testate pozitiv pentru variola maimuței în Marea Britanie între 6 mai și 1 august. Aceștia aveau o vârstă medie de 37,8 ani și 95% au declarat că sunt bărbați care fac sex cu bărbați.