• A fost dezvoltată o nouă pilulă contraceptivă pentru bărbați care promite să blocheze proteina fertilității timp de 24 de ore.
  • Oamenii de știință au declarat că noua pilulă este mai eficientă decât medicamentele contraceptive orale pentru femei, care trebuie luate zilnic.
  • Timp de ani de zile, oamenii de știință au lucrat pentru a dezvolta un contraceptiv oral masculin eficient.

A fost dezvoltată o nouă pilulă contraceptivă pentru bărbați care promite să blocheze proteina fertilității timp de 24 de ore. Oamenii de știință au declarat că noua pilulă este mai eficientă decât medicamentele contraceptive orale pentru femei, care trebuie luate zilnic.

Medicamentul dezactivează temporar o enzimă numită sAC (adenililciclază solubilă) care determină celulele să înoate. În cadrul experimentelor, rozătoarele de laborator masculi s-au împerecheat cu femelele – dar nu au existat sarcini. Compusul non-hormonal a oprit în loc celulele spermatozoizilor de șoarece – împiedicându-le să se maturizeze.

Autorul principal, Dr. Melanie Balbach, a declarat: Inhibitorul nostru acționează în decurs de 30 de minute până la o oră. Orice alt contraceptiv experimental hormonal sau non-hormonal pentru bărbați are nevoie de săptămâni pentru a reduce numărul de spermatozoizi sau pentru a-i face incapabili să fertilizeze ovulele. Nu au existat efecte secundare. Compusul a dispărut trei ore mai târziu, iar masculii și-au recăpătat fertilitatea.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

O singură doză a imobilizat spermatozoizii timp de până la două ore și jumătate – efectele persistând în tractul reproducător feminin după actul sexual. Au existat 52 de încercări de impregnare și toate au eșuat. Echipa de la Weill Cornell Medicine, New York, a lăudat această descoperire ca fiind un potențial schimbător de joc”.

Timp de ani de zile, oamenii de știință au lucrat pentru a dezvolta un contraceptiv oral masculin eficient. Anticoncepționalele anterioare au dus la obezitate, depresie și colesterol ridicat. Opțiunile femeilor variază de la pilule la plasturi și dispozitive intrauterine, dar ele poartă cea mai mare parte a sarcinii de a preveni o sarcină. În prezent, există doar două contraceptive pentru bărbați – prezervativele sau vasectomia.

Prezervativele sunt de unică folosință și sunt predispuse la eșecuri. Vasectomia este o sterilizare chirurgicală care este costisitoare și nu întotdeauna reușește. Este nevoie de săptămâni pentru a inversa efectele altor contraceptive masculine hormonale și non-hormonale în curs de dezvoltare, a declarat Dr. Balbach. De asemenea, ar putea permite bărbaților să ia decizii de zi cu zi cu privire la fertilitatea lor.

Co-autorul, profesorul Lonny Levin, a declarat: Echipa lucrează deja la realizarea unor inhibitori sAC mai potriviți pentru utilizarea la om”.

Echipa a declarat că intenționează să repete studiul pe un alt model preclinic pentru a pune bazele unor studii clinice. Acesta ar testa efectul asupra motilității spermatozoizilor la bărbații sănătoși.Profesorul Levins a declarat că speră ca într-o zi să intre într-o farmacie și să audă un bărbat cerând pilula masculină”.