• Un grup de cercetători a folosit o nouă metodă numită metagenomică pentru a identifica virușii din microbiom.
  • Metoda implică analiza totalităţii materialului genetic al unei comunităţi de microbi în ansamblu.
  • Acest proces a dus la identificarea genomurilor complete pentru peste 140.000 de specii de virusuri din intestinul uman.

Oamenii de știință au identificat peste 70.000 de virusuri necunoscute, care trăiesc în intestinul uman și infectează bacteriile care trăiesc acolo. Impactul pe care aceste virusuri le au asupra organismului uman este un mister, scrie MSN.

Microbiomul intestinal sau comunitatea de microbi pe care îi transportăm în sistemul nostru digestiv, joacă un rol important în digestia alimentelor și reglarea sistemului imunitar. Mai multe studii corelează dezechilibrele manifestate la nivelul microorganismelor din intestin cu boli ale ficatului, obezitate şi chiar alergii.

Cu toate acestea, medicina cunoaşte puţine lucruri despre microbiom. Deşi microbiomul include o mare varietate de microorganisme – inclusiv virusuri şi bacterii. Studiile anterioare s-au concentrat doar asupra bacteriilor din intestin pentru că acestea sunt mult mai uşor de detectat.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

În noul studiu, un grup de cercetători a folosit o nouă metodă numită metagenomică pentru a identifica virușii din microbiom. Această metodă implică analiza totalităţii materialului genetic al unei comunităţi de microbi în ansamblu şi apoi cartografierea secvenţelor individuale specifice diferitelor specii.

Ei au analizat peste 28.000 de mostre de microbiom prelevate de la voluntari din 28 de ţări.

Acest proces a dus la identificarea genomurilor complete pentru peste 140.000 de specii de virusuri din intestinul uman.

“Putem probabil spune că marea majoritate a acestor virusuri nu au efecte negative asupra stării noastre de sănătate, fiind pur şi simplu vorba despre componente ale microbiomului organismului uman”, a spus Luis Camarillo-Guerrero, coordonatorul acestui studiu şi cercetător la Wellcome Sanger Institute din Marea Britanie.