Oamenii de știință de la Universitatea din Southampton lucrează la un test de sânge capabil să detecteze 12 tipuri de cancer. Proiectul se discută pe 14 octombrie

Un test de sânge care ar putea detecta 12 tipuri de cancer este dezvoltat de oamenii de știință de la o universitate britanică, a spus Secretarul Sănătății, conform Sky News.

„Doar câteva picături de sânge vă pot spune dacă aveți cancer pulmonar, de sân sau de vezică urinară, ajutând la sfârșitul așteptărilor de luni lungi pentru teste și scanări”, a adăugat Wes Streeting.

Academicieni de la Universitatea din Southampton vor conduce o echipă care lucrează la noul instrument de diagnostic, a explicat secretarul pentru sănătate. Este una dintr-o serie de inovații, inclusiv tratamente personalizate de imunoterapie, care ar putea împărți investiții din sectorul public și privat în valoare de 148 de milioane de lire sterline.

Altele pot include scanere mai ieftine care ajută la detectarea semnelor precoce de cancer și Inteligența Artificială pentru a diagnostica cancerul prin intermediul datelor partajate în NHS, potrivit Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie.

Peter Kyle, secretarul pentru știință și tehnologie, a spus că, deși noile tehnologii oferă speranța unei „vieți mai lungi și mai sănătoase”, ele ar putea, de asemenea, „declanșa un torent de investiții în științele vieții care vor stimula locurile de muncă, oportunitățile și creșterea”.

„Științele vieții vor fi în centrul Summitului Internațional de Investiții care va avea loc pe 14 octombrie”, a spus el.

Exit mobile version