• Un specialist britanic a tras un semnal de alarmă în privința infectărilor cu Covid-19.
  • Variantele mutante de coronavirus ar putea reinfecta oamenii o dată la doi până la patru ani, susține profesorul.
  • Paul Hunter, de la Universitatea East, din Anglia, a declarat că este normal să apară și alte viitoare tulpini.

Un profesor de medicină din Marea Britanie a făcut o nouă predicție în prinivța coronavirusului. Paul Hunter, de la Universitatea East din Anglia, avertizează că variantele mutante de coronavirus ar putea reinfecta oamenii o dată la doi până la patru ani, potrivit Mirror.

Expertul susține că este normal normal să apară și alte viitoare tulpini și că acestea nu vor provoca neapărat boli grave. Paul Hunter mai spune că „este foarte dificil de prezis”, deoarece „nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă”. Acesta a mai subliniat că variantele noi nu sunt motive de îngrijorare, dar ar trebui monitorizate pentru a se asigura că nu deraiază parcursul de la ridicarea lockdownurilor.

Știm că se dezvoltă noi variante, este foarte evident, iar unele variante noi se răspândesc și devin dominante. Multe alte variante noi însă se sting. Acest lucru este de așteptat, știm din alte coronavirusuri umane care au existat cu noi de zeci de ani, dacă nu chiar de secole, că acești viruși derivă treptat. În cele din urmă, la fel ca în cazul celorlalte coronavirusuri umane, ne așteptăm să ne reinfectăm – în medie – aproximativ la fiecare doi până la patru ani cu același virus”, a precizat profesorul.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Valul 3, provocat de mutații

Autoritățile sanitare descoperă deja că vaccinurile sunt mai puțin eficiente în cazul variantelor existente, incluzând cu până la 30% mai puțin eficiente în cazul tulpinii sud-africane.

Mutațiile mai contagioase detectate pentru prima dată în Kent și Brazilia sunt desemnate „variante îngrijorătoare” și au dus, deja, la un al treilea val al pandemiei în întreaga Europă.

Este probabil să vedem că se întâmplă același lucru cu acest coronavirus și nu înseamnă că ne vom îndrepta către o mulțime de boli foarte grave. Dar a fost foarte dificil să prezicem exact ce se va întâmpla cu coronavirusurile, întrucât nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă și trebuie să le supraveghem și să ne asigurăm că nu vor submina foaia de parcurs către normalitate”, a adăugat Paul Hunter.