• Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, invitată în emisiunea ,,InSecuritate”: ,,Stăm destul de rău atunci când vorbim de incidența obezității la copil”/ ,,Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere”
  • Ioana Mihăilă: ,,Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi și mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil”
  • Ioana Mihăilă: ,,Pentru a preveni obezitatea la copil se face educând, în primul rând, adultul care hrănește copilul și oferind copilului accesul la activitate fizică.”
  • Ioana Mihăilă: ,,Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul”
  • Ioana Mihăilă: ,,Anorexia este o afecțiune a țărilor destul de dezvoltate și afectează, în general femeile tinere, care au un anumit profil”

Invitată în emisiunea  ,,InSecuritate”, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății a vorbit, printre alte subiecte și despre obezitatea la copii, o problemă care devine pe zi ce trece mai actuală și mai îngrijorătoare.

Referitor la acest subiect, Ioana Mihăilă mărturisește că adultul ar trebui să fie primul educat în ceea ce privește alimentația pe care o oferă copilului, dar și cu felul în care îi stabilește prioritățile pentru activitățile din timpul liber. 

Ioana Mihăilă: ,,Acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul”

,,Deocamdată, România nu stă foarte rău dacă ne comparăm cu alte țări din UE la incidența obezității la adult, dar stăm destul de rău atunci când vorbim de incidența obezității la copil. Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul. (…)

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi și mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil. Cred că, pe acest lucru, trebuie să ne concentrăm pentru a preveni obezitatea la copil și acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul care hrănesc copilul și oferind copilului accesul la activitate fizică.”

Ioana Mihăilă: ,,Anorexia este o afecțiune destul de puțin recunoscută”

Invitata lui Bogdan Nicolae vorbește și despre anorexie, o afecțiune destul de puțin recunoscută, însă despre care susține că este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere.

,,Anorexia este o afecțiune a țărilor destul de dezvoltate și afectează, în general femeile tinere, care au un anumit profil. Este o afecțiune destul de puțin recunoscută, dar este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere. E bine că aduceți lucrul ăsta în discuție, pentru că este bine să fie conștientizată și este bine să fie conștientizată importanța ei”, conchide Ioana Mihăilă.