• Oboseala poate fi un semn care să-ți dea de gândit.
  • Este unul dintre cele mai comune simptome, deși se vorbește rar despre asta.
  • Se pare că starea de moleșeală s-ar putea să continue și după ce te vindeci.

De când virusul SARS-CoV-2 și-a făcut apariția printre noi, ești atent la fiecare simptom care își face loc în viața ta. Îți spun că și oboseala poate fi un semn care să-ți dea de gândit.

Este unul dintre cele mai comune simptome, deși se vorbește rar despre asta. Însă, se pare că starea de moleșeală s-ar putea să continue și după ce te vindeci.

Mai bine de jumătate dintre persoanele infectate rămân cu o oboseală persistentă chiar și mai bine de două luni. O spune un studiu făcut de cercetătorii de la Trinity College, din Irlanda.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Rezultatul este confirmat și de Ramona, care a scăpat recent de boală.

Ramona, pacient: „Mi se umflă pleoapele. Mă simt așa parcă m-ar durea, aș avea dureri articulare, nu musculare. Mi s-a spus să iau magneziu și calciu pentru durerile astea articulare care cică ar putea să persiste și 3-4 luni de la infecția cu coronavirus.“

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Oboseala, adică astenia fizică, apare și în cazul formelor ușoare și variază de la un pacient la altul. Am avut situații când pacienții au rămas și 2-3 luni cu această astenie fizică, care a scăzut progresiv.“

Fii îngăduitor cu tine. Trebuie să-i dai timp organismului să își revină. Odihnește-te. Cât mai mult cu putință.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Trebuie să-și drămuiască activitățile fizice și în general programul, rutina zilnică, în raport cu posibilitățile organismului. Sigur, exercițiile fizice sunt utile, orele de somn care trebuie să fie respectate întocmai“.