• Dr. Octavian Jurma: Avem un curent anti-vaccinare și anti-testare.
  • Dr. Octavian Jurma: Singurul lucru pe care nu-l știm care va fi impactul.
  • Dr. Octavian Jurma: Acum suntem din nou la un vârf și poate în luna iulie va scădea. Nu știm care va fi impactul.

Improvizațiile din Sănătate se traduc în accidente fatale. Nimeni nu învață din greșelile trecutului. Relaxarea, pasivitatea, lipsa de reacție pot să fie fatale. Vaccinarea ar reduce mult stresul pe sistemul sanitar. Octavian Jurma discută cu Marius Tucă despre soluții imediate pentru o necesară redresare.

Dr. Octavian Jurma: „Pandemia se combate prin 3 măsuri: testare , izolare și vaccinare. Avem un curent anti-vaccinare și anti-testrare. În Marea Britanie au fost peste 600.000 de teste. Nu există scenariul gri, verde. Dacă nu vrei să vezi câte cazuri ai, poți să împiedici prin teste. Bine, ar fi trebuit să fie carantinat și este o decizie politică în care nu este carantina. Acest ordin ridică ștacheta .Niciun oraș nu ar trebui să intre în carantină. Se discută într-un cerc de specialiști și rămâne la DSP și apoi ajunge la politicieni decizia. Elimină și criteria subiectivele de a carantina sau nu.”

Ce se va întâmpla cu România?

Dr. Octavian Jurma: „Oamenii sunt preocupați de evoluție. Suntem în pantă descendentă , nr. de cazuri noi a scăzut cu 20 la sută, spre final vom vedea o scăderea și a nr. de internări. Poate începe să scadă și nr de decese. Peste 7, 10 zile apar internările și apoi peste 2, 3 săptămâni apar internările la AȚI și decesele. Acum suntem din nou la un vârf și poate în luna iulie va scădea. Singurul lucru pe care nu-l știm care vă fi impactul. Nu cunoaștem real ce anume circulă în România. A scăzut și nr de teste și nr de cazuri.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Octvian Jurma: Multă lume se vaccinează pe bază de impuls

Dr. Octavian Jurma: „Am încredere că oamenii sunt conștiincioși. Dacă intenționează să facă vizite de Paște să se vaccineze. Avem 3 tulpini care poate să-i infecteze pe cei care au făcut boala. Imunitatea este mai ușor ocolită. Vom avea vaccinul necesar, intenția de vaccinare nu e tot una cu vaccinare. Vorbesc de oamenii care amână. Vaccinarea dacă este tot singura măsură, trebuie promovată mai activ. Acum am reușit să trecem de peste 70.000 de 2 zile. Programarea a fost un impediment. Multă lume se vaccinează pe bază de impuls.”