• Medicul Octavian Jurma a fost invitat prin Zoom în emisiunea lui „Marius Tucă Show”.
  • Octavian Jurma: „România este un fel de model suedez încrucișat cu modelul mioritic”.
  • Octavian Jurma: „Valul trei din Asia arată la fel de mare ca valul doi sau poate că mai mare

Medicul Octavian Jurma a intervenit prin Zoom în emisiunea lui Marius Tucă.

Octavian Jurma a spus că: „Pandemia evoluează după legi naturale. Este cel mai onorabil inamic cu care avem de-a face. Ne anunță dinainte ce se poate întâmpla”.

Octavian Jurma: „Este o mare problemă. Autoritățile au reacționat predictibil pană la începutul lunii decembrie. Modificările au fost mici. Eroarea s-a menținut în niște limite acceptabile. În decembrie a început să varieze numărul de teste extrem de mult. Cele 16.000 de teste din urmă au diluat enorm rata de pozitivare de azi”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Octavian Jurma: „Numărul de teste real continuă să scadă. Poate să fie mascat cu teste care se aduc din urmă și apar variații extreme care nu se pot justifica statistic. Din acest motiv trebuie să ne uităm la predicția pe termen lung. Și atunci întrebarea este de ce nu se iau măsuri”.

Octavian Jurma: „Asia este și epicentrul acestei epidemii. Ei se lovesc anual de epidemii. Măsurile pe care le iau ei sunt măsurile adecvate. România merge pe calea imunizării naturale, dar nu spune nimeni asta. Suntem un soi de model suedez încrucișat cu modelul mioritic”.

De ce ne mint despre cifrele epidemiei

Octavian Jurma: „Vor să împace și capra și varza. Poate au trecut alegerile, dar dacă rămâne același Guvern trebuie să deconteze. Noul Guvern trebuie să acopere prostiile făcute de vechiul Guvern”.

Este sau nu nevoie de carantină începând cu perioada sărbătorilor sau până se instalează noul Guvern

Octavian Jurma:Toate țările din Europa au luat măsuri dure de carantină pe care le-au evitat înainte de sărbători. Pentru că se formează al treilea val din Asia”.

Octavian Jurma: „Valul trei din Asia arată la fel de mare ca valul doi sau poate că mai mare. Europenii vor ca al treilea val să-i prindă pe uscat. Vrem să fim la un nivel cât mai jos pentru că se vor umple spitalele. Și dacă nu se golesc spitalele, acestea vor da pe afară. La noi deja se întâmplă asta”.