Medicul epidemiolog Octavian Jurma a vorbit, marți, la „Marius Tucă Show”, despre numărul de cazuri COVID-19 raportate și a subliniat că aceastea au scăzut în ultimele zile pentru că au fost făcute multe mai puține teste.

Cum s-au scos testele din certificatul verde au scăzut și testele. Suntem într-un paltou, dar am citit ordinul de guvern și rar sunt invocate testele. Nu are nimic de-a face cu principiile și motivul pentru care s-a introdus certificatul verde, să suportăm mai ușor niște restricții”, a spus medicul, la Aleph News.

Conform sursei citate, autoritățile nu mai respectă sfatul medicului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Toate aceste măsuri sunt motivate politic. S-a hotărât, spun. Cine a hotărât? Nu așa se discuta în mijlocul unei crize. Discuția asta trebuia să o avem în vară. Sunt total împotriva acestei măsuri. Aud mereu că am ajuns aici pentru că nu ne-m vaccinat. Nu. Am ajuns aici pentru că ne-am infectat. Dacă oamenii nu vor să se vaccineze trebuia să se ia alte măsuri. Dacă nu vreți să îmi urmați sfatul, eu o să va închid. Era logic”, a spus Octavian Jurma.

Epidemiologul afirmă că săptămâna viitoare numărul cazurilor noi ar putea să scadă ușor.

„Cred că vom coborî sub 10.000 cazuri, la început noiembrie, iar a două parte a lunii noiembire, sub 6.000. Unele măsuri riscă să accelereze infectarea, cum este această vacanță, elevii se duc la bunici, la schi”, a adăugat medicul, la „Marius Tucă Show”.

Potrivit raportării de marți, România a înregistrat 16.765 cazuri noi de COVID și 523 de decese. 12 dintre acestea sunt anterioare, au anunțat autoritățile.