Epidemiologul Octavian Jurma îi sfătuieşte pe oameni să intre singuri în carantină. Suntem condamnaţi la infectare, nivelul de incompetenţă şi de rea credinţă în administrarea pandemiei a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat controlul din mâinile specialiştilor, spune Jurma.

Epidemiologul a analizat situaţia din Bucureşti şi Ilfov. „Din Micul Paris, Bucureşti riscă să devină Marele Călugăreni… Mult mai ridicolă este situaţia din Ilfov unde TOATE localităţile au peste 7 la mie, cu o singură excepţie care este şi ea peste 3 la mie, Dascălu cu 4.9 la mie”, a explicat Jurma.

Specialistul critică autorităţile deoarece refuză să ia măsuri radicale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„E că şi cum ţi-a luat foc casă şi insişti să stingi incendiul cu găleata pentru că furtunul nu ar face decât să încetinească incendiul. Vrei să te vadă vecinul că te chinui să stingi incendiul, însă planul tău e să dai vină pe pompieri şi să încasezi banii de asigurare. Drept urmare laşi toate casele să ardă pentru nişte interese meschine… Nivelul de incompetenţă şi rea credinţă în administrarea pandemiei în România a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat complet controlul din mâinile medicilor şi epidemiologilor”, a mai spus Octavian Jurma.

Situaţia se va înrăutăţi în următoarea perioadă, consideră specialistul.

„Săptămâna viitoare atât Bucureşţi cât şi Ilfov pot ajunge la 20 la mie şi dincolo de săptămâna viitoare trebuie să scriem că pe hărţile din vechime aici sunt monştrii”, a adăugat Jurma.

Situaţii asemănătoare sunt în întreaga ţară, iar oamenii trebuie să respecte cu stricteţe regulile şi chiar să intre în carantină, fără a aştepta decizia autorităţilor.

„Cred că din acest moment trebuie să acceptăm că suntem condamnaţi la infectare şi sigurul lucru pe care îl mai putem face este să ne protejăm în primul rând intrând în carantină cu familia noastră până trece valul 4-Delta, până în decembrie”, a mai declarat Octavian Jurma.

Putem trece cu bine şi prin acest val la nivel individual, însă ca societate vom fi grav răniţi şi ne va luăm mult timp să ne revenim, este concluzia epidemiologului.