• Un oficial de top al EMA a confirmat legătura dintre apariția cheagurilor de sânge și vaccinul AstraZeneca
  • „O putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul”, a spus Marco Cavaleri
  • După ce mai multe țări au oprit în primă instanță folosirea serului de la AstraZeneca, cei de la EMA au spus că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile

Un oficial de top al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a confirmat într-un interviu legătura dintre apariția cheagurilor de sânge și vaccinul AstraZeneca, relatează Daily Sabah.

„În opinia mea, o putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Dar încă nu știm ce cauzează această reacție. În câteva ore o să declarăm oficial că există această legătură, dar tot trebuie să înțelegem cum se întâmplă asta”, a spus Marco Cavaleri, coordonatorul diviziei de vaccinuri în cadrul EMA.

După ce mai multe țări au oprit în primă instanță folosirea serului de la AstraZeneca, cei de la EMA au spus că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile, deci vaccinarea ar trebui reluată. Pe de altă parte, acum au declarat că există această legătură dintre apariția cheagurilor de sânge și tromboza cu vaccinul AstraZeneca, în special în rândul tinerilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Încercăm să obținem o imagine mai detaliată a ceea ce se întâmplă, pentru a defini în detaliu acest sindrom datorat vaccinului. Printre cei vaccinați, există mai multe cazuri de tromboză cerebrală… în rândul tinerilor decât ne-am aștepta”, a încheiat Marco Cavaleri.