• Olanda a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca pentru cei sub 60 de ani
  • Decizia a fost luată după ce o femeie care a fost vaccinată cu serul a murit
  • În urmă cu trei zile, Germania a luat aceeași decizie

După Germania, Olanda a suspendat temporar administrarea vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca a persoanelor cu vârste sub 60 de ani, după moartea unei femei care a fost vaccinată cu serul, a anunțat Ministerul Sănătății.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccin vor fi anulate ca urmare a deciziei, care a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, scrie Reuters.

Reacția AstraZeneca

În urma anunțului, AstraZeneca a declarat că lucrează cu autoritățile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări legate de vaccinul său.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Autoritățile din Marea Britanie, Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depășesc semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă“, au transmis reprezentanții AstraZeneca.

Agenția olandeză Lareb, care analizează efectele secundare ale vaccinului, a declarat vineri că a primit cinci rapoarte de tromboză extinsă, inclusiv o femeie care a murit, cazuri apărute după vaccinarea cu serul AstraZeneca.