• Noua variantă de coronavirus Omicron a fost detectată la 13 persoane care au sosit în capitala olandeză Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud.
  • Acestea se numără printre cei 61 de pasageri care au fost testați pozitiv la coronavirus.

Acest lucru vine în contextul în care în Olanda intră în vigoare restricții mai stricte, pe fondul numărului record de cazuri de Covid și a îngrijorărilor legate de noua variantă, scrie BBC.

Printre acestea se numără închiderea timpurie a spațiilor de ospitalitate și culturale, precum și limitarea reuniunilor la domiciliu.

Omicron a fost raportat miercuri pentru prima dată Organizației Mondiale a Sănătății de către Africa de Sud, iar primele dovezi sugerează că prezintă un risc mai mare de reinfectare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Zborurile companiei naționale olandeze KLM de la Johannesburg au sosit vineri la orele 10:30 și 11:00, ora locală (09:30 și 10:00 GMT).

Pasagerii care au fost depistați pozitiv la Covid-19 au fost plasați în carantină la un hotel din apropierea aeroportului Schiphol din Amsterdam.

Celor care au fost testați negativ li s-a cerut să se izoleze la domiciliu timp de cinci zile și să facă teste suplimentare, în timp ce celor aflați în tranzit li s-a permis să își continue călătoriile.

După ce a anunțat duminică cele 13 cazuri, ministrul olandez al sănătății a avertizat că ar putea exista și alte cazuri ale noii variante în țară.

Alte țări europene, printre care Marea Britanie, Germania și Italia, au detectat, de asemenea, cazuri ale noii variante.

O serie de țări din întreaga lume au interzis sau restricționat acum zborurile către și dinspre Africa de Sud și mai multe țări vecine ca răspuns la noua variantă.