• Octavian Jurma: „Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România.“
  • Până pe 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri Omicron.

Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația“, spune medicul Octavian Jurma. Petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în perioada următoare.

Raportul VOC (variante care determină îngrijorare – n.r.) de marți arată că dintre cele 97 de secvențieri de săptămâna trecută sunt 10 cazuri noi, respectiv 10% din secvențieri au fost Omicron.

Luni însă, a doua zi după dumincă, au mai fost confirmate 13 cazuri noi, „deci mai mult decât în toată săptămâna precedentă și azi avem un total de 38 de cazuri confirmate”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dacă includem și cazurile de luni în calcul, ponderea Omicron este deja de 25% în România și va fi mai mult că sigur dominantă (pondere peste 50%) până la finalul săptămânii, cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația. Tot duminică a fost ultima zi de scădere a incidenței naționale și de luni ne aflăm într-un platou ușor ascendent. În acest context petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în perioada următoare“, scrie medicul.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat marţi că, până pe 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri Omicron.

Ministerul Sănătății anunța luni că totalul de cazuri de varianta Omicron din România a ajuns la 38, în condițiile în care luni au fost înregistrate încă 13 cazuri noi.