• În Spania, 38% dintre băieți și 39% dintre fete sunt supraponderali sau obezi. Asta arată un studiu al OMS de anul trecut.
  • În România, 30% dintre copiii cu vârsta între 7 și 9 ani sunt supraponderali în România, în timp ce între 15% și 20% dintre ei sunt obezi.
  • Irineu Darău, senator: „ Avem aproximativ un milion de elevi în zone Statisticile sunt diferite, dar cel puțin 1 din 10 copii se duce aproape în fiecare seară cu burta goală la culcare.”

În Spania, 38% dintre băieți și 39% dintre fete sunt supraponderali sau obezi. Asta arată un studiu al OMS de anul trecut. Sunt cele mai ridicate procente din Europa. Iar profesorii vin cu inițiative. Grădina școlară le arată elevilor originea alimentelor.

În atelierele de alimentație sănătoasă învață să gătească. Și fac și matematică cu legumele; numără ridichile sau calculează câte salate primește fiecare. Dar nu e vorba despre lipsa de inițiative, ci despre lipsa lor de continuitate.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Nici România nu stă mai bine. 30% dintre copiii cu vârsta între 7 și 9 ani sunt supraponderali în România, în timp ce între 15% și 20% dintre ei sunt obezi.

„O masă caldă pentru toți copiii din românia ar însemna zero virgulă cinci la sută din PIB”, spune Irineu Darău, senator USR. „Avem aproximativ un milion de elevi în zone defavorizate. Statisticile sunt diferite, dar cel puțin 1 din 10 copii se duce aproape în fiecare seară cu burta goală la culcare. Nu poți avea elevi buni care învețe în acest context”.

„Încă din 2016 există un proiect pilot pentru a oferi o masă sănătoasă în 450 de școli. Este necesară o hotârâre de govern, iar apoi urmează ce ca primăriile de la zero să aprobe niște hotărâri de consiliu local și să lanseze licitații pentru ca masa elevilor să fie asigurată”, a mai spus Irineu Darău.

Citește și: