• OMS a aprobat de urgență utilizarea vaccinului Sinovac
  • OMS recomandă administrarea vaccinului la persoane de peste 18 ani
  • Vaccinul ar putea fi utilizat în România dacă va fi primi aprobarea din partea Agenției Europene a Medicamentului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a omologat de urgenţă miercuri vaccinul chinez anti-COVID Sinovac, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat de presă. Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

OMS a declarat marți că a aprobat vaccinul fabricat de producătorul chinez Sinovac Biotech pentru a fi utilizat de urgență și astfel, a deschis calea pentru un al doilea ser produs de chinezi care să fie utilizat în țările sărace, relatează Reuters. Aprobarea va permite includerea vaccinului în programul mondial COVAX.

Grupul independent de experți a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru persoanele de peste 18 ani. A doua doză trebuie administrată după două, patru săptămâni. Nu a fost specificată o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil ca vaccinul să fie eficient la persoanele în vârstă.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Numit în unele regiuni CoronaVac, este al doilea vaccin produs de chinezi care a fost omologat de OMS. Pe 7 mai, organizația a aprobat serul chinez produs de compania de stat Sinopharm. Un al treilea vaccin produs în China de CanSino Biologics a prezentat datele studiilor clinice, dar OMS nu a programat încă nicio revizuire a informațiilor.

Sinovac a declarat că a furnizat peste 600 de milioane de doze în China și în străinătate, începând cu sfârșitul lunii mai și au fost administrate deja peste 430 milioane de doze.

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că serul a redus cu 51% bolile simptomatice și a prevenit formele severe de COVID-19. De asemenea, a redus spitalizarea cu 100% în rândul populației studiate, conform OMS.