OMS a discutat o oră și jumătate despre coronavirus și de două ori mai mult despre consumul de alcool, când Covid-19 era deja urgență mondială

Sursa foto: AFP / AFP / Profimedia
  • Într-o reuniune de cinci zile a liderilor OMS, coronavirusul a fost pe agendă doar două zile
  • România a fost reprezentată la întâlnire de Alexandru Rafila
  • La reuniunea OMS s-a mai discutat despre consumul de alcool și țigările electronice

Dacă ți se pare că Organizația Mondială a Sănătății nu s-a omorât cu firea, cel puțin inițial, în privința coronavirusului, atunci informațiile din documente publicate acum îți vor întări părerea. Din ele reiese că boardul executiv al instituției a discutat la întâlnirea de la Geneva, din februarie, doar o oră și jumătate despre Covid-19, deși declaraseră urgență mondială.

La acel moment, erau deja peste 20.000 de infectări confirmate și peste 400 de morți, unul dintre ei în afara Chinei, mai exact, în Filipine.

COVID 19 a fost pe agenda de discuţii doar două zile, deşi reuniunea – care a început pe 3 februarie la care a participat și reprezentantul României, Alexandru Rafila – s-a întins pe cinci zile.

Liderii OMS au discutat de două ori mai mult, adică trei ore despre consecințele consumului de alcool. Și și-au făcut timp să vorbească și despre pericolul reprezentat de țigările electronice și vaping.