• Europa a ajuns la 300.000 de cazuri săptămânale de COVID pentru prima oară
  • OMS recomandă în continuare perioada de carantină de 14 zile
  • Regatul Unit, Irlanda și Franța au redus drastic perioada de carantină, iar OMS avertizează în privința acestui aspect

Numărul de cazuri săptămânale de coronavirus în Europa a atins 300.000 săptămâna trecută – mai mult decât în timpul primului vârf din luna martie. Acest fapt a declanșat un avertisment grav din partea experților în sănătate.

Dr. Kluge, șeful OMS în Europa, a spus că mai mult de jumătate din țările europene au înregistrat o creștere a infecțiilor mai mare de 10% în ultimele 2 săptămâni.

“În primăvară și la începutul verii am fost capabili să vedem impactul măsurilor unei carantine stricte. Eforturile și sacrificiile noastre au fost răsplătite”, a spus el, și a continuat cu următoarea concluzie: “În luna iunie, numărul de cazuri a atins un minim absolut. Numărul de cazuri din septembrie ar trebui să fie un semnal de trezire pentru noi toți”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Organizația Mondială a Sănătății precizează că nu va modifica recomandarea de 2 săptămâni de carantină pentru toți cei expuși la virus. Asta vine în timp ce țările europene caută să scurteze această perioada de auto-izolare.

“Recomandarea noastră de carantină de 14 zile este bazată pe înțelegerea noastră în ceea ce privește perioada de incubare și de transmitere a virusului. Vom modifica această perioada doar dacă se schimbă perspectiva noastră privind știința”, a declarat ofițerul superior de urgență al OMS Europa, Catherine Smallwood.

Aceste declarații vin după ce Regatul Unit și Irlanda au redus perioada de auto-izolare după ce ai fost expus la virus la 10 zile, în timp ce în Franța aceeași perioada este acum de numai 7 zile.

OMS Europa a înregistrat aproape 5 milioane de cazuri confirmate Covid-19 și peste 227.000 de decese asociate acestui virus.