• Peste 1,7 milioane de oameni din întreaga lume au murit anul acesta din cauza COVID-19
  • Un oficial de rang înalt al OMS spune că anul acesta a fost „un apel de trezire” și că ar putea urma ceva mult mai brutal
  • Aceste amenințări vor continua”, a spus Michael Ryan

Pandemia de coronavirus nu este „neapărat cea mare”, spune un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de The New York Times.

Unul dintre înalții oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că, deși pandemia de coronavirus a fost „foarte severă”, aceasta „nu este neapărat cea mai mare”.

Afirmația a fost făcută de șeful Programului de urgență din cadrul OMS, Michael Ryan, în cadrul unui briefing de presă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Peste 1,7 milioane de oameni din întreaga lume au murit anul acesta din cauza Covid-19, au fost înregistrate peste 81 de milioane de cazuri și răspândirea coronavirusului s-a produs rapid în multe țări.

Aceste amenințări vor continua”, a spus Ryan. „Dacă este ceva ce trebuie să luăm din această pandemie, cu toată tragedia și pierderea, este că trebuie să ne acționăm împreună și să ne pregătim pentru ceva care poate fi chiar mai brutal în viitor”

Oficialul OMS a subliniat că s-au făcut multe progrese în îmbunătățirea modului în care se desfășoară comunicarea și guvernarea în timpul acestei pandemii, dar, a spus el, anul acesta a fost un „apel de trezire” și „trebuie să-i onorăm pe cei pe care i-am pierdut îmbunătățind ceea ce facem în fiecare zi”.

Programele de vaccinare împotriva coronavirusului, adaugă oficialii OMS, sunt parte integrantă din planul de salvare a vieților și de protejare a persoanelor vulnerabile.