• Mike Ryan: Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic
  • Oficialul OMS: dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru
  • Tedros: Trebuie să cunoaștem originea acestui virus, deoarece ne poate ajuta să prevenim viitoarele focare

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a avertizat luni că omenirea se va confrunta din nou cu pandemii, dacă nu învață nimic din această experiență și dacă suferă de „amnezie”, transmite Reuters.

Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles”, a spus el.

Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre, a adăugat sursa citată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ryan a spus despre țările dezvoltate că au tratat sistemele de sănătate „precum companiile aeriene low-cost”, iar lumea plătește pentru asta acum.

„În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate”, a subliniat oficialul OMS.

Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem – considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a conchis Ryan.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat, în același context, țările să nu politizeze originile coronavirusului spunând că acest lucru ar crea doar bariere în calea aflării adevărului.

Trebuie să cunoaștem originea acestui virus, deoarece ne poate ajuta să prevenim viitoarele focare”, a spus Tedros.

Nu este nimic de ascuns. Vrem să cunoaștem originea și atât”, a mai spus el.