OMS avertizează în legătură cu o criză a echipamentelor medicale la nivel mondial

coronavirus
  • OMS a anunţat că la nivel mondial există o criză de echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului
  • Rata deceselor cauzate de coronavirus este momentan mult mai mare decât în cazul gripei
  • Peste 91.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în întreaga lume

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că există o criză de echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului, iar preţurile pentru cele care mai există pe piaţă cresc foarte rapid, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Prețul măștilor de protecție a crescut de șase ori

La nivel global, preţul mediu al măştilor de protecţie a crescut de şase ori în ultimele luni. Totodată, OMS a făcut apel atât la guverne, cât mai ales la companiile private, să facă eforturi pentru a creşte producţia acestor dispozitive cu cel puţin 40% pentru a acoperi deficitul.

Rata deceselor în cazul persoanelor infectate cu coronavirus este de 3,4%

De asemenea, organizaţia a anunţat că rata deceselor în cazul persoanelor infectate cu coronavirus este de 3,4%, cu mult peste mortalitatea înregistrată în cazul gripei, de 1%, însă şeful OMS susţine că epidemia de coronavirus poate fi oprită.

COVID-19 se răspândeşte mai puţin decât gripa, transmiterea nu pare să se facă prin intermediul celor care nu sunt bolnavi, cauzează simptome mai severe decât gripa, nu există momentan vaccinuri sau medicamente împotriva sa, dar poate fi oprit”, spune Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.

Peste 91.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus la nivel mondial, dintre care peste 80.000 de cazuri s-au înregistrat în China continentală. China a înregistrat şi majoritatea deceselor, 2.946, iar alţi 166 de oameni au murit în afara Chinei.