• Organizația Mondială a Sănătății cere Tanzaniei să înceapă raportarea cazurilor de coronavirus și să publice datele privind infectările
  • Tanzania a făcut publice date cu privire la cazurile de SARS-CoV-2 ultima dată în mai, anul trecut
  • De atunci, președintele neagă existența virusului în țară

Organizația Mondială a Sănătății a cerut Tanzaniei să înceapă raportarea cazurilor de coronavirus, aceasta fiind una din puținele țări din lume care nu publică date despre cazurile de Covid-19, scrie BBC.

A făcut-o ultima dată în luna mai, când au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri și 20 de decese. Luna următoare, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „coronavirus-free“.

OMS este îngrijorată că Tanzania ascunde evoluția unei epidemii, iar cerința vine după o serie de decese înregistrate în rândul oficialilor guvernamentali.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Spre exemplu, vicepreședintele insulei semi-autonome Zanzibar din Tanzania, Seif Sharif Hamad, a murit miercuri, după ce partidul său anunțase recent că acesta s-a infectat cu coronavirus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis, în timpul unei conferințe, condoleanțe „fraților și surorile din Tanzania“, prilej cu care el a cerut Tanzaniei să înceapă raportarea cazurilor Covid-19: „Acest lucru subliniază necesitatea ca Tanzania să ia măsuri solide atât pentru protejarea oamenilor“.

Cu toate astea, președintele Magufuli neagă existența virusului și refuză să ia măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Mai mult, la începutul lunii a transmis că nu există planuri cu privire la o campanie de vaccinare.