• Deși este vară, numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 se află în creștere.
  • 11 țări din Europa au înregistrat creșteri alarmante de îmbolnăviri din cauza măsurilor de relaxare.
  • OMS ne sfătuiește să ne pregătim pentru toamnă, având în vedere că virusul nu va dispărea, iar vaccin încă nu există.

Deși cu toții ne așteptam la un număr mai mic de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 pe perioada verii, situația se află la polul opus, relatează BBC.

Îmbolnăvirile cu coronavirus cresc alarmant de la săptămână la săptămână, după ce, în mai multe țări din Europa, au fost implementate măsurile de relaxare, iar viteza de răspândire a virusului este foarte mare.

Hans Henri Kluge, Directorul Regional OMS, a declarat că viteza de transmitere a virusului a provocat creșteri alarmante în 11 țări din Europa. Acesta a mai spus că dacă situația nu este monitorizată, sistemele medicale vor fi depășite.

Recomandări

TINERII CONSUMATORI
MEDNES LANSEAZA ALBUM
RUSIA, DESCHISĂ LA DISCUȚII?
POFTIȚI ȘI PE LA NOI
UNDE MERGI AZI
CEI MAI INTELIGENȚI CÂINI

Sunt înregistrate aproximativ 20.000 de cazuri noi și peste 700 de decese zilnic, pe teritoriul european.

„De săptămâni întregi spun că există riscul ca virusul să reapară pe măsură ce țările implementează măsuri de relaxare.

Iată că, pentru unele țări din Europa riscul s-a transformat în realitate: 30 de țări au înregistrat noi cazuri de-a lungul a două săptămâni.

În 11 dintre acestea, viteza de transmitere a virusului a generat un număr foarte mare de cazuri de îmbolnăviri. Dacă aceste cazuri nu sunt monitorizate, sistemele medicale nu vor face față”, a spus Hans Henri Kluge, Directorul Regional OMS, în cadrul unei conferințe online ce a avut loc marți.

Kluge a mai spus că Polonia, Germania, Spania și Israel au combătut rapid focarele din școli, mine și fabrici de producție alimentară.

„Trebuie să ne pregătim pentru toamnă. Atunci ne vom confrunta cu COVID-19, gripă de sezon, pneumonie și multe alte boli, pentru că nu am scăpat de virus. Este activ în comunitățile noastre, iar noi nu avem încă un tratament sau un vaccin”, a adăugat Kluge.