- Directorul OMS: Rata contagierii este în creştere pentru că tinerii nu respectă regulile antiepidemice
- Tedros Ghebreyesus: „(…) Recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică”
- Până în prezent, pe plan mondial s-au înregistrat peste 17 milioane de cazuri de coronavirus şi 668.250 de decese
Creşterea numărului cazurilor de coronavirus în unele ţări este rezultatul nerespectării restricţiilor antiepidemice de către tineri, în condiţiile în care este vară în emisfera nordică, afirmă Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Advertisment
„Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţiile de presă Reuters şi Adnkronos.
„Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi”, a subliniat directorul OMS.
Recomandări
„Pandemia nu înseamnă că se încheie viaţa socială. Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim în timp ce există acest virus şi să adoptăm măsurile necesare pentru a ne trăi vieţile, protejându-ne pe noi înşine şi pe alţii, în special pe cei care au riscuri mai mari din cauza Covid-19. După cum ştiţi, unul dintre aceste grupuri este reprezentat de vârstnici, mai ales de cei care trăiesc în centre de asistenţă pe termen lung”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Avertismentul este susţinut şi de Maria Van Kerkhove, şeful Grupului tehnic al OMS pentru contracararea epidemiei de coronavirus. „Înţeleg că este vară, dorinţa de normalitate, dar tinerii trebuie să devină manageri ai riscurilor epidemice: trebuie să evalueze pericolele şi să se comporte în consecinţă. Stim, spre exemplu, că prin cluburile de noapte se amplifică transmiterea virusului: dacă este acolo, se transmite uşor. Tinerii se pot infecta şi pot transmite boala, în cele mai multe cazuri sunt forme uşoare, dar tinerii pot dezvolta şi forme grave şi pot muri”, subliniază oficialul ONU, potrivit Adnkronos.
Până în prezent, la nivel mondial s-au înregistrat peste 17 milioane de cazuri de coronavirus şi 668.250 de decese. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Statele Unite (4,45 milioane şi 151.077 decese), Brazilia (2,55 milioane de cazuri şi 90.134 de decese, India (1,58 milioane de cazuri şi 34.956 de decese) şi Rusia (832.993 de cazuri şi 13.778 de decese), potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).
- A început sezonul de schi. Păltiniș Arena este locul ideal pentru sporturile de iarnă
- Barack Obama a împărtășit pe social media lista cu melodiile sale favorite din 2024. Ce artiști preferă fostul Președinte
- Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
- Iranul este pe cale să devină un stat nuclear. Va fi Orientul Mijlociu reformat de către Netanyahu
- Weekend-ul este despre relaxare și mâncare delicioasă. Care sunt cele mai bune locuri pentru un brunch în București
Partenerii noștri