• OMS e dispusă să primească vaccinurile refuzate de statele îngrijorate.
  • Țările participante în programul COVAX vor să vaccineze cu AstraZeneca.
  • OMS este îngrijorată de creșterea mortalității celor infectați.

Dacă nu folosiți vaccinul de la AstraZeneca, ni-l puteți da nouă. Acesta a fost mesajul OMS, în conferința de presă de aseară, în care s-a vorbit despre reacțiile statelor la vaccinul produs de AstraZeneca.

Bruce Aylward, specialist OMS: „Dacă există țări care au îngrijorări sau nu utilizează pe deplin un vaccin – așa cum a spus Soumya (n.r. dr. Soumya Swaminathan, șef al OMS) – puneți-l la dispoziția facilității COVAX, deoarece avem o listă lungă de țări care sunt foarte, foarte dornice să utilizeze vaccinul AstraZeneca”.

OMS a vorbit și despre creșterea cazurilor de infectare. Asta după ce, în ultima săptămână, incidența a crescut cu 12% în Europa.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Au fost vreo șase săptămâni în care puteam vedea scăderi ale deceselor. În ultima săptămână am început să vedem o ușoară creștere ale deceselor în întreaga lume. Și acest lucru este de așteptat câtă vreme vedem cazuri în creștere. Acesta este un semn îngrijorător. Deci, putem face mai mult”, a declarat Maria van Kerkhove, conducător al campaniei Covid pentru OMS.