OMS, dispusă să primească vaccinurile AstraZeneca refuzate de statele îngrijorate

Dacă nu folosiți vaccinul de la AstraZeneca, ni-l puteți da nouă. Acesta a fost mesajul OMS, în conferința de presă de aseară, în care s-a vorbit despre reacțiile statelor la vaccinul produs de AstraZeneca.

Bruce Aylward, specialist OMS: „Dacă există țări care au îngrijorări sau nu utilizează pe deplin un vaccin – așa cum a spus Soumya (n.r. dr. Soumya Swaminathan, șef al OMS) – puneți-l la dispoziția facilității COVAX, deoarece avem o listă lungă de țări care sunt foarte, foarte dornice să utilizeze vaccinul AstraZeneca”.

OMS a vorbit și despre creșterea cazurilor de infectare. Asta după ce, în ultima săptămână, incidența a crescut cu 12% în Europa.

Au fost vreo șase săptămâni în care puteam vedea scăderi ale deceselor. În ultima săptămână am început să vedem o ușoară creștere ale deceselor în întreaga lume. Și acest lucru este de așteptat câtă vreme vedem cazuri în creștere. Acesta este un semn îngrijorător. Deci, putem face mai mult”, a declarat Maria van Kerkhove, conducător al campaniei Covid pentru OMS.

Exit mobile version