• Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că a văzut semne „încurajatoare” că epidemia de variolă a maimuțelor încetinește în Europa și se îndreaptă „în direcția corectă”, făcând apel la țări să își dubleze eforturile.
  • „Există semne încurajatoare, așa cum se observă în Franța, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie și alte țări, că epidemia ar putea încetini”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.
  • Săptămâna trecută, OMS a raportat o scădere de 21% a cazurilor noi la nivel mondial, după patru săptămâni succesive de creșteri.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că a văzut semne „încurajatoare” că epidemia de variolă a maimuțelor încetinește în Europa și se îndreaptă „în direcția corectă”, făcând apel la țări să își dubleze eforturile.

„Există semne încurajatoare, așa cum se observă în Franța, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie și alte țări, că epidemia ar putea încetini”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

„Merge în direcția corectă”, a adăugat el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Cu toate acestea, „pentru a ne îndrepta spre eliminarea completă în regiunea noastră, trebuie să ne intensificăm urgent eforturile”.

În cele 53 de țări care alcătuiesc regiunea Europa a OMS, care include Rusia și țările din Asia Centrală, au fost înregistrate peste 22.000 de cazuri de variolă a maimuțelor în 43 de țări, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din cazurile din întreaga lume.

Săptămâna trecută, OMS a raportat o scădere de 21% a cazurilor noi la nivel mondial, după patru săptămâni succesive de creșteri.

Pentru a elimina răspândirea virusului în Europa, OMS a îndemnat țările să continue măsurile de monitorizare, vaccinările specifice, identificarea cazurilor de contact și implicarea comunității homosexuale masculine, unde virusul s-a răspândit în principal.

Kluge a citat exemplul Portugaliei, care, „în absența unei campanii de vaccinare în toată regula, a reușit să limiteze creșterea numărului de cazuri prin schimbarea comportamentului și prin implicarea comunităților”.