• Numărul de noi cazuri COVID-19 raportate pe tot globul a scăzut pentru o a patra săptămână la rând.

Cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, potrivit CNN.

Așadar, la nivel global, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut pentru a patra săptămână la rând. Peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de COVID-19 au fost raportate pe tot globul săptămâna trecută, reprezentând o scădere de 17%, în comparație cu raportul emis săptămâna precedentă. Conform OMS, este cel mai număr de infecții raportate din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

Numărul deceselor, mai mic cu 10%

În ceea ce privește numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2, și acesta este în scădere. 88.000 de decese au fost raportate în ultima săptămână, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, anunță OMS.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ca atare, OMS este de părere că noile cifre sunt „încurajatoare”, chiar dacă în multe țări numărul infecțiilor este în continuă creștere. Țara cu cele mai multe infecții Covid-19 este SUA (871.365), dar chiar și în această situație numărul de noi infecții raportate a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna precedentă.

Africa, cele mai puține cazuri de coronavirus

La nivel continental, Africa este „lanterna roșie” a clasamentului, având cele mai puține cazuri de coronavirus la nivel global. Și aici, numărul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

În total, de la startul pandemiei, au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19, conform datelor universității John Hopkins din SUA.