Valul 4 ne-a prins nepregătiți. Numărul bolnavilor aflați în stare gravă crește considerabil de la o zi la alta. Iar secțiile de ATI sunt arhipline.

Suplimentări se fac, dar nu este suficient. Și mai grav e că epidemiologii spun că nu am atins încă vârful valului 4. Barca noastră de salvare ar putea fi OMS care vrea să intervină pentru a rezolva criza sanitară din România.

Reprezentanții Oganizației Mondiale a Sănătății vor să ne ajute să depășim criza care a dus sistemul sanitar din țară,
aproape de colaps, dar în același timp vor să impulsioneze campania de vaccinare anti-COVID.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La nivelul Capitalei se intervine deja în ceea ce privește situația paturilor ATI. DSP-ul a suplimentat numărul de paturi de la ATI: șapte, la Spitalul Colentina, 24, la Spitalul Colțea, 15, la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza ce a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Directorul de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că încearcă că ne ajute în această situație devastatoare, o să pluseze pe vaccinare și o să încerce să găsească medicamentele necesare țării noastre.

Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutăm România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite în România”, a spus Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.