Valul 4 ne-a prins nepregătiți. Numărul bolnavilor aflați în stare gravă crește considerabil de la o zi la alta. Iar secțiile de ATI sunt arhipline.

Suplimentări se fac, dar nu este suficient. Și mai grav e că epidemiologii spun că nu am atins încă vârful valului 4. Barca noastră de salvare ar putea fi OMS care vrea să intervină pentru a rezolva criza sanitară din România.

Reprezentanții Oganizației Mondiale a Sănătății vor să ne ajute să depășim criza care a dus sistemul sanitar din țară,
aproape de colaps, dar în același timp vor să impulsioneze campania de vaccinare anti-COVID.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

La nivelul Capitalei se intervine deja în ceea ce privește situația paturilor ATI. DSP-ul a suplimentat numărul de paturi de la ATI: șapte, la Spitalul Colentina, 24, la Spitalul Colțea, 15, la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza ce a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Directorul de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că încearcă că ne ajute în această situație devastatoare, o să pluseze pe vaccinare și o să încerce să găsească medicamentele necesare țării noastre.

Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutăm România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite în România”, a spus Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.