• Organizația Mondială a Sănătății spune că există o lispă imensă de fonduri pentru combaterea coronavirusului
  • Șeful OMS a declarat fondurile necesare pentru lupta împotriva Covid-19 sub substanțial mai mici decât cele alocate
  • „Doar pentru finațarea vaccinurilor este nevoie de peste 100 de miliarde de doalari”, spune Tedros Ghebreyesus

OMS spune că există o lipsă imensă de fonduri la nivel global pentru lupta împotriva coronavirusului, iar diferența dintre fondurile necesare și cele alocate este mult prea mare, relatează Reuters.

Potrivit unui bilanț al sursei citate, 19.92 milioane de oameni au fost infectați cu coronavirus și peste 720.000 dintre aceștia au decedat. Infecțiile au fost raportate în mai mult de 210 țări de la începutul pandemiei, când în China a fost identificat primul caz, în decembrie 2019.

„Următoarele trei luni sunt cruciale pentru a vedea impactul la nivel global al programului”, a declarat Tedros Ghebreyesus, șeful OMS, făcând referire la o inițiativă mondială pentru ca un vaccin să fie accesibil cât mai curând.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

„Pentru a exploata această perioadă trebuie să scalăm modul în care finațăm programul ACT și să prioritizăm folosirea noilor descoperiri. Există o diferență uriașă între fondurile necesare și cele care au fost alocate”, a mai spus șeful OMS.

Reprezentantul OMS a mai adăugat că doar pentru dezvoltarea vaccinului este nevoie de peste 100 de miliarde de dolari. Deși suma pare mare, aceasta este mică în comparație cu cele 10 trilioane de dolari pe care țările din G20 le-au alocat pentru stimulete fiscale pentru a atenua impactul cauzat de criza Covid-19.