OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa Profimedia
  • OMS a anunţat că nu poate da o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze.
  • Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa.

Reprezentanţii organizaţiei au precizat vineri că nu pot face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze, din lipsa „datelor adecvate,” notează Le Figaro.

Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid.

Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.

Institutul Superior de Sănătate din Franţa a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinului AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.

Cu toate acestea, Franţa continuă să încurajeze folosirea vaccinului AstraZeneca, amintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.