• OMS nu recomandă utilizarea vaccinului la femeile gravide
  • Ministerul Sănătăţii spune că este permisă imunizarea gravidelor

Gravidele sunt dezorientate de noile recomandări. Organizația Mondială a Sănătății avertizează femeile însărcinate să nu-şi facă vaccinul Moderna. Cu excepția situațiilor în care suferă de boli cronice. Ministerul Sănăţii de la noi însă nu vede nicio problemă, la fel şi medicii din America.

Femeile gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate, se pot imuniza cu vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, scrie Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook. Cu o menţiune: este recomandat să consulte medicul specialist înainte de a lua această decizie.

Radu Vlădăreanu, medic ginecolog: „Părerea mea este că nu ar avea motive foarte întemeiate să se teama. Chiar dacă nu avem studii de siguranță, avem toate datele care ne arată ca nu avem contraindicații la femeia gravidă pentru a se vaccina. Gravida, în plus, dacă are ș diabet și obezitate, cum multe se întâmplă să aiba, acumulează factori de risc și mai mari și are șanse, iar aici avem și studii, pe zeci de mii de femei, au riscul mult mai mare de a ajunge în terapie intensiva.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT