• Comitetul de urgență al OMS a votat împotriva ideii unui certificat de vaccinare ca condiție pentru călătoriile internaționale.
  • Descoperirea unei noi mutații a Covid-19 în Brazilia îngrijorează totuși OMS.
  • Marea Britanie și-a închis frontierele vineri pentru sosirile din toate țările sud-americane, precum și din Portugalia.

Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a emis vineri, 15 ianuarie, recomandări în fața apariției unor variante mai contagioase ale coronavirusului, care ar putea provoca o nouă explozie a pandemiei care se apropie deja de două milioane a victimelor, transmite L’OBS.

În special, comitetul de urgență a votat împotriva ideii unui certificat de vaccinare ca condiție pentru călătoriile internaționale.

Descoperirea unei noi mutații a Covid-19 în Brazilia îngrijorează totuși OMS. Mai multe țări au luat deja măsuri. Marea Britanie și-a închis frontierele vineri pentru sosirile din toate țările sud-americane, precum și din Portugalia. La rândul său, Franța va prelungi masurile de stingere pe întreg teritoriul său sâmbătă de la ora 18:00 și va solicita călătorilor care doresc să intre dintr-o țară din afara Uniunii Europene să aiba un test negativ pentru Covid-19 înainte de a calatori.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Comitetul de urgență al OMS se întrunește în mod normal la fiecare trei luni, dar directorul general al organizației internaționale Tedros Adhanom Ghebreyesus i-a invitat joi pe membri, cu două săptămâni înainte de termen, să abordeze problema acestor evoluții recente ale virusului.