• Liderul OMS a afirmat că nu există o „soluție magică” ce ne-ar putea ajuta să scăpăm de pandemie.
  • Acesta le-a transmis autorităților să continue testarea, monitorizarea și izolarea.
  • „Fiecare dintre noi trebuie să respecte distanțarea socială și măsurile de siguranță” – Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS avertizează că s-ar putea să nu existe niciodată „o soluție magică” pentru pandemia de coronavirus, relatează Associated Press.

În cadrul unei conferințe din cursul zilei de azi, liderul OMS a afirmat că deși se lucrează constant la dezvoltarea unui vaccin COVID-19 și se află în derulare numeroase teste clinice, „s-ar putea să nu existe niciodată o soluție magică”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că pandemia și focarele de infecție pot fi prevenite, așa cum s-a spus de nenumărate ori, prin respectarea măsurilor de siguranță, iar autoritățile medicale trebuie să continue cu testarea, monitorizarea și izolarea, acolo unde este cazul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, liderul OMS menționează că liderii țărilor nu trebuie să se oprească din a asculta și a informa comunitățile locale.

„Există un număr de vaccinuri care se află, în acest moment, în faza a treia de testare clinică. Cu toții sperăm să avem vaccinuri eficiente care ne pot ajuta să prevenim infectarea cu coronavirus. Totuși, nu există o soluție magică și s-ar putea să nu existe niciodată.

Momentan, cei care sunt responsabili de prevenirea răspândirii virusului trebuie să continue să testeze oamenii, să-i monitorizeze și să-i izoleze, atât pe ei cât și pe cei cu care intră în contact.

Faceți tot ce puteți. Informați, ascultați și încurajați oamenii. Fiecare dintre noi trebuie să păstreze distanța socială, să poarte mască de protecție, să-și spele mâinile regulat și să nu tușească în fața celorlalți. Faceți tot ce puteți”, a declarat liderul OMS.