OMS trage un semnal de alarmă: Cazuri Covid în creştere în Europa, după şase săptămâni de declin

Este puțin probabil ca pandemia să se termine până la sfârșitul anului, avertizează OMS. Cazurile de Covid-19, din nou în creștere la nivel global Mediafax Foto/AP
  • Cazurile de Covid sunt într-o nouă creştere în Europa.
  • Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.
  • OMS constată o reapariţie a cazurilor de Covid-19 în Europa Centrală şi de Est.

Cazurile de Covid sunt într-o nouă creştere în Europa, după şase săptămâni de declin, avertizează OMS. Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) constată o reapariţie a cazurilor de Covid-19 în Europa Centrală şi de Est, precum şi o creştere a noilor cazuri în mai multe ţări din Europa de Vest, a declarat joi directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, conform Reuters.

Se constată o presiune continuă asupra spitalelor şi a angajaţilor din domeniul sănătăţii, iar la peste un an de la pandemie sistemele de sănătate nu ar trebui să se afle în această situaţie, a spus Hans Kluge.

Creşterea cazurilor în Europa vine după şase săptămâni de declin. Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.

„Europenii trebuie să se întoarcă la elementele de bază”, a afirmat Hans Kluge. E nevoie de atenţie sporită la noile tulpini, testare îmbunătăţită şi urmărirea contactelor, concentrare mai puternică asupra prevenirii şi controlului altor boli, măsuri de combatere a „oboselii pandemice”, relaxare treptată a restricţiilor, pe bază de dovezi, şi accelerarea vaccinării.