• Cazurile de Covid sunt într-o nouă creştere în Europa.
  • Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.
  • OMS constată o reapariţie a cazurilor de Covid-19 în Europa Centrală şi de Est.

Cazurile de Covid sunt într-o nouă creştere în Europa, după şase săptămâni de declin, avertizează OMS. Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) constată o reapariţie a cazurilor de Covid-19 în Europa Centrală şi de Est, precum şi o creştere a noilor cazuri în mai multe ţări din Europa de Vest, a declarat joi directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, conform Reuters.

Se constată o presiune continuă asupra spitalelor şi a angajaţilor din domeniul sănătăţii, iar la peste un an de la pandemie sistemele de sănătate nu ar trebui să se afle în această situaţie, a spus Hans Kluge.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Creşterea cazurilor în Europa vine după şase săptămâni de declin. Săptămâna trecută, noile cazuri în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion.

„Europenii trebuie să se întoarcă la elementele de bază”, a afirmat Hans Kluge. E nevoie de atenţie sporită la noile tulpini, testare îmbunătăţită şi urmărirea contactelor, concentrare mai puternică asupra prevenirii şi controlului altor boli, măsuri de combatere a „oboselii pandemice”, relaxare treptată a restricţiilor, pe bază de dovezi, şi accelerarea vaccinării.