• OMS urmărește o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2.
  • Noua variantă a coronavirusului are mutații care indică un risc de „epuizare imunitară”.
  • OMS consideră că patru variante sunt „îngrijorătoare” printre care se află Alpha, depistată în 193 de țări.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că urmăresc o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2. Aceasta a fost numită „Mu” și a fost descoperită în Columbia, în luna ianuarie, anunță BFMTV.

Anunțul a fost făcut în noaptea de marți spre miercuri în buletinul epidemiologic al Organizației Mondiale a Sănătății. Din punct de vedere științific, este vorba despre varianta B.1.621.

Potrivit specialiștilor OMS, aceasta are mutații care indică un risc de „epuizare imunitară” și ar putea rezista la vaccinuri. Totuși, experții spun că este nevoie de studii suplimentare pentru a înțelege noua variantă a virusului.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Reprezentanții OMS explică faptul că orice virus suferă mutații în timp. Unele modificări pot schimba proprietățile virusului în ceea ce privește modul de transmitere și eficacitatea vaccinurilor. De aceea, specialiștii au decis să urmărească anumite variante ale virusului care pot deveni periculoase.

În prezent, OMS consideră că patru variante sunt „îngrijorătoare” printre care se află Alpha, depistată în 193 de țări, și Delta, descoperită în 170 de țări. De asemenea, mai sunt cinci variante ale virusului urmărite de specialiști, printre care este și Mu.

Varianta Mu a fost detectată pentru prima oară în Columbia, în luna ianuarie. Ulterior, varianta a apărut și la persoane infectate din alte țări din America de Sud și din Europa.