• Varianta Delta a ajuns dominantă în Uniunea Europeană, spune OMS.
  • Mai multe țări din Europa impun deja restricții pentru cei care nu s-au vaccinat.
  • Numărul cazurilor de la noi din țară e mic, e drept, dar chiar și așa te întrebi dacă suntem pregătiți pentru un nou posibil val de infectări.

Varianta Delta a ajuns dominantă în Uniunea Europeană, spune OMS. Mai multe țări din Europa impun deja restricții pentru cei care nu s-au vaccinat.

Numărul cazurilor de la noi din țară e mic, e drept, dar chiar și așa te întrebi dacă suntem pregătiți pentru un nou posibil val de infectări.

Și dacă tot am ajuns la ATI probabil te întrebi și câte paturi avem pregătite pentru noul val. Ministrul sănătătii, Ioana Mihăilă, a povestit despre asta la Aleph News.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Acum în condițiile în care spitalele gestionează mai ales pacienți non covid, avem peste 500 de paturi la terapie intensivî destinate pacienților covid, dar numărul lor poate crește rapid dacă cifrele de incidență arată o agravare până la maximum din valul 3 și anume 1700 de paturi”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Atât oficialii cât și medicii spun suntem pregătiți pentru valul 4. Avem destul personal și suficient echipament însă te îndeamnă să te vaccinezi.

Bogdan Nica este managerul spitalului județean ed urgență din Ploiești, și uite cum s-a pregătit el.

„În primul rând dispunem de un număr suficient de ventilatoare, dispunem de medicamente suficiente, dispunem de instalații care completează asigurarea oxigenului, de la stocatoare de oxigen. Noi cel puțin la Ploiești am modificat total stația de oxigen, astfel încât atât secția de boli infecțioase cât și cea de pneumologie, au capacitatea de a furniza oxigen la parametrii maximi”, a explicat Bogdan Nica, managerul Spitalului județean de urgență Ploiești.